website statie

Jonkheer Marcel

Secondant Jarno

Verrassend en gevarieerd Gala 2019!

133 20190225 1098066920

Wàt een spetterend gala van de OCV de Vennemuskes afgelopen zaterdagavond. In een tot fantastische feestzaal omgebouwde sporthal de Kolk werden de lachspieren van het publiek flink aan het werk gezet. Vooraf waren de verwachtingen hoog gespannen en het is de Galacommissie gelukt hieraan te voldoen met het samenstellen van een zeer verrassend en gevarieerd programma.


De Vennemuskes staan bekend om hun betrokkenheid en creativiteit. Dat werd met de vele optredens uit eigen vereniging weer eens aangetoond. De dames van loopgroepcommissie dartelden in het Black&White over het podium en de Raad van Elf bracht gezamenlijk zingend een ode aan lege bierkratten onder de sprekende titel: La casa de papils.


Hilàrisch was het optreden van Little Mix, een samenstelling van leden van diverse commissies. Lizzy Franke gaf met haar collega’s een inkijkje de koffieruimte van de urologen waarin héél bijzondere gesprekken gevoerd werden tot groot plezier van het publiek. Al deze optredens werden afgewisseld met live zang en dans van o.a. de dansgroep van LEZ studio, zanger Danier, Leo&Erica met een geheel eigen versie van O solo mio. De Boa’s uit Grolle bespraken hun carnavaleske belevenissen als BOA en een opkomend talent uit Denekamp, Anouk Tijink uit Denekamp, nam als Old Wief het publiek mee in haar bijzondere leven met 18 kinderen. Dat Carnaval niet hygiënisch is werd bezongen door Maureen en uit volle borst door het publiek meegezongen. Knap dat Olaf en Chiel met enkel hun communicatie op papier de zaal muisstil kregen. Stil van bewondering.


Stil was het zeker niet bij de buutreedners: Pastoor Titanus ( Paul Scholten) en uitsmijter Jan Riesewijk spaarden de leden van de Vennemuskes niet. Zij namen weer haarfijn en op geheel eigen wijze de activiteiten uitvoerig onder de loep. Waarbij de lachsalvo’s door de zaal bleven golven.
Kortom een Gala om nog lang van na te genieten en de boeken in zal gaan als spectaculair.

Bekijk de foto's hier

Opening residentie

opening residentie 17 20190109 1460786812

Jonkheer Marcel en Secondant Jarno hebben afgelopen zondag de Residentie, sportcafé de Kolk geopend

In een weekend met een vol programma voor de hoogheden was het afgelopen zondag eindelijk zover. Onder begeleiding van 't Hijgend Hert (de vrienden-carnavalsvereniging van Secondant Jarno) arriveerde het koppel bij de residentie, waar Bas, eigenaar van sportcafé de Kolk, de sleutel aan hen overhandigde. 

Bekijk de foto's in onze fotogalerij

"De Vennemuskes komen thuis! - TC Tubantia"

filmpje thumb

Afgelopen vrijdag was de officiele opening van onze nieuwe loods en zaterdag was er natuurlijk het open huis. Bekijk deze korte reportage van De Twentse Courant Tubantia! 

18e Hoogheidskoppel bekend!

Na lang wachten is het 18e Hoogheidskoppel van O.C.V. de Vennemuskes bekend!

Jonkheer Marcel & Secondant Jarno

Marcel oude Spraaksté met zijn neef Jarno Oude Spraaksté als Secondant.

Jonkheer Marcel (57 lentes jong) is een van de trotse oprichters van onze vereniging. Het carnaval is hem met de paplepel ingegoten en binnen de vereniging is hij actief in diverse functies. De laatste hiervan is Vorst van de Raad van Elf.

Is hij niet met het carnaval bezig dan is hij in het dagelijks leven Buitengewoon Opsporingsambtenaar in de gemeente Zwolle. Daarnaast volgt hij fanatiek de Formule 1. Marcel woont samen met zijn vriendin Lianne in de Lutte en samen hebben zij vier kinderen. Dat hij een gezelligheidsman is laat hij zien door de tijd die overblijft graag door te brengen met familie en vrienden.

Secondant Jarno (42 lentes jong) is een neef van de Jonkheer en ook bij hem zit carnaval in zijn bloed. Jarno krijgt er geen genoeg van en heeft met een groepje vrienden zelfs een eigen kleine Carnavalsvereniging het ‘Hijgend Hert’. Deze drukke man is in het dagelijks leven een accountmanager bij DW Machines en Gereedschappen in Oldenzaal en runt samen met zijn broer het bedrijf Saté&Go. Daarnaast vormt hij met zijn muziek-maatje het duo ‘Werk in Uitvoering’. Jarno woont met zijn vrouw Francis en drie kinderen in Oldenzaal.

Dat er sprake is van bloedverwantschap laat dit hoogheidskoppel ook merken in hun lijfspreuk:

CARNAVAL VIER’N ZIT OONS IN ‘T BLOOD, DUS MET ’T FEEST’N KUMPT WA GOOD!

 

Kom naar het Open Huis!

Zondag 4 november

Locatie: Sportcafé de Kolk

Aanvang: 14.30 uur

Opkomst 18e Jonkheer & Secondant

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zaterdag 3 november, en tijd voor het aftreden van de huidige Jonkheer Jordy & Secondant Collin! Vervolgens laat de opkomst van de nieuwe Jonkheer & Secondant van 2018-2019 niet lang op zich wachten! Zien we jou aankomende zaterdag in de Kolk?

 

Oproep aan vrijwilligers!
Beste Leden van de Vennemuskes wij beginnen weer met het nieuwe seizoen! Voor het 18e jaar starten wij op het aftreden en opkomst. Om dit feest te kunnen vieren moet er eerst gewerkt worden! Daarvoor onze planning:

Vrijdagavond 2 november
19.00 uur ballonnenblazen
21.00 uur 1e deel leggen vloer/etc.

Zaterdag 3 november
8.30 uur opbouw podium/versieren etc.       

Zondagmorgen 4 november
8.30 uur Leeg en schoonmaken Sporthal

Wij hopen dat vele leden ons komen helpen, met name op zondagmorgen  als we met voldoende mensen zijn is het zo klaar!!

Namens leden FAC en OMB

Oldenzaalse Carnavals Vereniging  De Vennemuskes
Postbus 211      7570AE Oldenzaal

Info@ocvdevennemuskes.nl